Deler av Sundsvallsbroen kollapset

Deler av Sundsvallsbroen kollapset

En stor betongblokk fra den nye Sundsvallbroen raste i dag og traff en bil. Broen åpnet for trafikk i vår. - Det er en virkelig stor blokk, på ca. 30 tonn, sier Peter Höglund i Räddningstjänsten.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rett før lunsj på tirsdag raste plutselig en stor betongblokk fra den nye Sundsvallbroen og knuste en parkert bil. Hendelsen førte ikke ikke til personskade, men bilen er vraket i følge svensk politi.

- Dette er en alvorlig hendelse. Nå må vi finne ut hvorfor dette har skjedd og om det kan finnes andre svake punkter på broen, sier Johan Tjerneng, pressetalsmann for Trafikverket til Aftonbladet.

Vil etterforskes av politiet

Politiet har stengt av et stort område rundt bropillarene i vente på at broen sikres slik at ikke flere betongblokker løsner.

- Vi etterforsker dette som en kriminell handling siden hendelsen utsetter andre for fare, sier Robert Öhman, vakthavande hos politiet i Västernorrland.

Trafikken på broen skal ikke påvirkes og vil fortsette som vanlig.

- Vi vil forsikre oss om at broen er stabil. Om det viser seg at det er fare for trafikken vil broen stenges umiddelbart, sier Johan Tjerneng.

Broen angrepet av bakterier

Sundsvallsbroen er Sveriges lengste bro, på 2109 meter, og ble åpnet for trafikk i vår. Allerde i mars fikk broen problemer da pillarene i stål ble angrepet av bakterier som fremskynder rust. I april meldte Trafikverket at bakteriene ble bekjempet og at effekten utredes utover høsten.

- Vi kan allerede nå si at bakteriene ikke har noe med dette å gjøre. Bakteriene ble funnet under vannet i brofundamentet, sier Johan Tjerneng.

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen