Deler av Sundsvallsbroen kollapset

Deler av Sundsvallsbroen kollapset

En stor betongblokk fra den nye Sundsvallbroen raste i dag og traff en bil. Broen åpnet for trafikk i vår. - Det er en virkelig stor blokk, på ca. 30 tonn, sier Peter Höglund i Räddningstjänsten.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rett før lunsj på tirsdag raste plutselig en stor betongblokk fra den nye Sundsvallbroen og knuste en parkert bil. Hendelsen førte ikke ikke til personskade, men bilen er vraket i følge svensk politi.

- Dette er en alvorlig hendelse. Nå må vi finne ut hvorfor dette har skjedd og om det kan finnes andre svake punkter på broen, sier Johan Tjerneng, pressetalsmann for Trafikverket til Aftonbladet.

Vil etterforskes av politiet

Politiet har stengt av et stort område rundt bropillarene i vente på at broen sikres slik at ikke flere betongblokker løsner.

- Vi etterforsker dette som en kriminell handling siden hendelsen utsetter andre for fare, sier Robert Öhman, vakthavande hos politiet i Västernorrland.

Trafikken på broen skal ikke påvirkes og vil fortsette som vanlig.

- Vi vil forsikre oss om at broen er stabil. Om det viser seg at det er fare for trafikken vil broen stenges umiddelbart, sier Johan Tjerneng.

Broen angrepet av bakterier

Sundsvallsbroen er Sveriges lengste bro, på 2109 meter, og ble åpnet for trafikk i vår. Allerde i mars fikk broen problemer da pillarene i stål ble angrepet av bakterier som fremskynder rust. I april meldte Trafikverket at bakteriene ble bekjempet og at effekten utredes utover høsten.

- Vi kan allerede nå si at bakteriene ikke har noe med dette å gjøre. Bakteriene ble funnet under vannet i brofundamentet, sier Johan Tjerneng.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen