Deler av Sundsvallsbroen kollapset

Deler av Sundsvallsbroen kollapset

En stor betongblokk fra den nye Sundsvallbroen raste i dag og traff en bil. Broen åpnet for trafikk i vår. - Det er en virkelig stor blokk, på ca. 30 tonn, sier Peter Höglund i Räddningstjänsten.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rett før lunsj på tirsdag raste plutselig en stor betongblokk fra den nye Sundsvallbroen og knuste en parkert bil. Hendelsen førte ikke ikke til personskade, men bilen er vraket i følge svensk politi.

- Dette er en alvorlig hendelse. Nå må vi finne ut hvorfor dette har skjedd og om det kan finnes andre svake punkter på broen, sier Johan Tjerneng, pressetalsmann for Trafikverket til Aftonbladet.

Vil etterforskes av politiet

Politiet har stengt av et stort område rundt bropillarene i vente på at broen sikres slik at ikke flere betongblokker løsner.

- Vi etterforsker dette som en kriminell handling siden hendelsen utsetter andre for fare, sier Robert Öhman, vakthavande hos politiet i Västernorrland.

Trafikken på broen skal ikke påvirkes og vil fortsette som vanlig.

- Vi vil forsikre oss om at broen er stabil. Om det viser seg at det er fare for trafikken vil broen stenges umiddelbart, sier Johan Tjerneng.

Broen angrepet av bakterier

Sundsvallsbroen er Sveriges lengste bro, på 2109 meter, og ble åpnet for trafikk i vår. Allerde i mars fikk broen problemer da pillarene i stål ble angrepet av bakterier som fremskynder rust. I april meldte Trafikverket at bakteriene ble bekjempet og at effekten utredes utover høsten.

- Vi kan allerede nå si at bakteriene ikke har noe med dette å gjøre. Bakteriene ble funnet under vannet i brofundamentet, sier Johan Tjerneng.

ITS/14. november 2018

Oslopakke 3 legger bedre til rette for miljøvennlige reiser

– Oslopakke 3 er en videreføring av initiativene som førte til vedtak om innføring av bompengesystem rundt Oslo. Som i andre byer har bompengeinnkreving finansiert veg- og kollektivutbygging i Oslo. Dette vil nok prege arbeidet med Oslopakke 3 også rent teknisk. Les hele saken

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen