COWI kjøper offshore-selskapet TDA Engineering

COWI kjøper offshore-selskapet TDA Engineering

COWI overtar den norske ingeniørvirksomheten TDA Engineering som er spesialister innenfor design av offshore fundamenter og som har et spesielt fokus på vindprosjekter og broer.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

COWI styrker dermed sin posisjon som Skandinavias ledende rådgiver innenfor offshore vindmølle fundamenter, flytebroer og maritime prosjekter.

[factbox id="1"]

Vindenergiområdet har vært gjennom en rivende utvikling de siste 10 årene, både teknologisk og markedsmessig og det er rift om de beste spesialistene. TDA Engineering er i dag ledende innenfor design av fundamenter til offshore vindmøller og avansert hydrodynamiske og strukturelle analyser. Oppkjøpet tilfører COWI avgjørende spisskompetanse i et marked med stort markedspotensiale.

- Oppkjøpet av TDA Engineering er en viktig strategisk milepæl for COWI. Det er store synergier mellom virksomhetene og med TDAs sterke analysekompetanse tilfører de prosjekter med komplekse konstruksjoner, verdifull ekspertise. Samarbeidet gjennom både Sognefjordkryssingen, og nå sist Bjørnafjorden, viser at den type bruprosjekter er avhengig av den spesialkompetansen TDA representerer, sier Lars Erik Hauer, divisjonsdirektør COWI Norge, Transport og byutvikling.

Offshore teknologi til flytebroer

TDA Engineering har brukt sin kompetanse fra offshore segmentet inn i arbeidet med avanserte flytebruer. COWI og TDA kjenner hverandre godt og har samarbeidet på blant annet Bjørnafjord-prosjektet, som forventes å bli verdens lengste flytebro.

[img id="1"]

Internasjonalt ettertraktet

TDA Engineerings 14 medarbeidere i Oslo ser frem til å bli en del av COWI. Med et internasjonalt set-up og mer enn 6300 medarbeidere konkurrerer vi om prosjekter i hele verden og med krav om den ypperste tekniske kunnskap og kompetanse.

- Vi er svært fornøyde med å få COWI som ny eier i TDA. Vi har gjennom flere år hatt et strategisk samarbeid med COWI, spesielt innen design av fundamenter til Offshore Wind og design av store bruer. Det er god match i kultur og kompetanse mellom våre to selskaper og partnerskapet er høyt verdsatt av våre kunder. Et eierskap fra COWI er en naturlig videreføring av vårt gode samarbeid. Sammen vil vi bli en meget sterk enhet som vil tilby unike tjenester til markedet, sier Jan Erik Berg administrerende direktør i TDA Engineering.

TDA blir en del av COWI fra 4. januar 2016 og vil i løpet av året samlokaliseres i COWIs nye hovedkontor på Hasle i Oslo.

JERNBANE/16. oktober 2018

Dobbeldekkertog som midlertidig løsning på Østfoldbanen blir for dyrt

Jernbanedirektoratet har nå konkludert i spørsmålet om innleie av dobbeltdekkertog kunne være en midlertidig løsning for å gi bedre passasjerkapasitet på Østfoldbanen. Grundige undersøkelser viser at dette blir for kostbart som en midlertidig løsning. Les hele saken

Til toppen