Bygger sykkelvei fra Lørenskog til Oslo

Bygger sykkelvei fra Lørenskog til Oslo

Byrådet ønsker nå å satse på sykkel for fult. I sammenheng med dette er Statens Vegvesen i gang med å bygge ferdig en sykkelvei som starter ved Lørenskog Stasjon og går til Grorud stasjon via Høybråten og Haugenstua. Dette melder lokalavisa Groruddalen.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Sykle sammenhengende fra Lørenskog til Oslo Sentrum

Samtdig som sykkelveien fra Lørenskog til Oslo er under konsturksjon vedtar byrådet at de i tillegg ønsker tre kilometer sykkelvei fra Grorud stasjon til Veitvet skole.

Det vil si at omtrent syv kilometer sykkelvei vil bli bygget fra Lørenskog til den nye skolen på Veitvet, som kobler seg på den eksisterende sykkelveien fra Veitvet til Oslo sentrum.

- Vi har gode sykkelveier langs E6 og langs Riksvei 4, og nå bygger vi en tredje sykkelvei i dalbunnen. Nye og trygge traseer gjør det enklere for folk å velge sykkelen, mener byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V) i følge groruddalen.no.

I Groruddalen er det særlig viktig å få flere over på sykkelsetet.

En undersøkelse fra Oslo kommune som kartlegger resievaner i kommunen viser at Bydel Alna har en sykkelandel på ett prosent, Bjerke har tre prosent, Stovner fire prosent mens Grorud har seks prosent. Dette skriver Groruddalen på sine nettsider.

Må sykle mer

Melby mener en sammenhengende sykkelvei er viktig for å få flere til å bruke sykkelen mer aktivit tili hverdagsaktiviteter og jobb.

– Det er to ting som er veldig viktig i sykkelstrategien: At det er trygge sykkelveier, og at sykkelveinettet er sammehnegende.

– Dessuten er det viktig at sykkeltraseene ligger nær boligene, sier Melby til Groruddalen.no

Byrådet jobber hardt for å få flere ut av personbilene og over til kollektivt. Den økende befolkningsveksten gjør at kollektivtilbudet ikke strekker til, noe som gjør det enda viktigere å få flere til å sykle.

– Noen bydeler er mye flinkere enn andre, for eksempel Grünerløkka, Nordre Aker og Vestre Aker, avslutter Melby på Groruddalen.no.

Artikkelen er hentet fra Groruddalen.no 

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen