Bygger Egersund Vindpark

Bygger Egersund Vindpark

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Norsk Vind Egersund AS om å bygge Egersund Vindpark i Rogaland.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Oppdraget innebærer anleggsarbeider som bygging av veinett, kabelføringer, fundamenter for vindturbiner og transformatorbygg. Kontrakten er verdt 190 millioner kroner ekskl. mva.

Egersund Vindpark skal bygges ved Åseheia og Kolldalsheia i Eigersund kommune, noen kilometer øst for Egersund by. Samlet strømproduksjonen fra de 33 vindturbinene forventes å bli cirka 400 Gwh. Dette tilsvarer forbruket til 20.000 husholdninger eller forbruket til mer enn 100.000 elbiler. Prosjektet vil ligge nært de fremtidige overføringskablene til Tyskland og kan således bli en bidragsyter for en renere og grønnere Europa.

[img id="1"]

Dette er det tredje vindkraftverket Veidekke bygger i løpet av de siste årene etter Lista Vindkraftverk i Vest-Agder i og Raggovidda i Finnmark som åpnet i henholdsvis 2013 og 2014. Veidekke skal nå bygge 20 km vei for inntransport og vedlikehold av vindturbinene, i tillegg til fundamenter og montasjeområder for de 33 vindturbinene i vindparken.

- Det er med stor glede vi påtar oss dette prosjektet som er viktig både for det lokale næringslivet og det grønne skiftet. Vi er svært stolte over å ha blitt valgt som leverandør til prosjektet. Nå ser vi frem til et godt samarbeid og gleder oss til å komme i gang med arbeidene med nok et fremtidsrettet vindkraftverk, sier avdelingsleder Erik Eiane i Veidekke.

Arbeidene på prosjektet starter i august, og vindparken er planlagt å stå ferdig og levere strøm på nettet i oktober 2017.

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

Til toppen