Brevikbrua foran tidsskjema

Brevikbrua foran tidsskjema

Man hører sjelden om prosjekter som står ferdig lenge før planlagt. Nå melder Statens Vegvesen at Breviksbrua vil åpne for trafikk senest 13. juli - fire måneder foran skjema.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Uventede utfordringer

[img id="1"]

Til tross for uventede utfordringer som resulterte i utsettelser i prosjektet er de nå godt foran tidsskjema.

- Vi har hatt en gjennomgang av status for fremdriften og kan nå fortelle at vi vil slutte arbeidet i løpet av uke 28, forteller prosjektleder i Statens Vegvesen Trygve Stien i en pressemelding.

Rehabiliteringen av broen startet i Mars 2014. Før arbeidet ble satt i gang ble det vist til brudd i 42 av wiretrådene i bærekablene. Under arbeidet viste det seg at kun 15 tråder var ødelagt. likevel ble arbeidet med å legge kabler på undersiden av broen komplisert og tok to måneder lengre enn forventet. Dette har resultert i utsettelser i montering av rekkverket.

Holder budjsettet

I løpet av mai skal rekkverkene og nye lysmaster være montert på gang- og sykkelveien på broen.

- Så langt har vi også holdt oss innenfor budsjettet som har en totalramme på 69 millioner. Her er 52 millioner til det tekniske bruvedlikeholdet mens resten går til ulike trafikktiltak, avslutter Stien.

 

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen