Brann i Bolidens Garpenberg gruve slukket

Brann i Bolidens Garpenberg gruve slukket

Ifølge Boliden oppstod brannen 09:00 i selskapets 1175 meter dype Garpenberg gruve.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Redningstjenesten brukte termografiske kamera for å finne brannstedet og slukket brannen innen 12:00. Over 160 gruvearbeidere ble evakuert uten skader.

[factbox id="1"]

Ifølge selskapet var det en utfordring at brannstedet lå så langt under bakken. Ved hjelp av røykdykkere lokaliserte de brannen i en container på nivå 826.

- Ventilering ved gruvebrann er sammensatt av flere komponenter. Vi leverer ventilasjonsrørene som transporterer frisk luft til produksjonsområdene. Sammen med ventilasjonssjakter og mekaniske skillevegger kan operatøren fordele frisk luft ut til ulike områder. På denne måten blir forurenset luft transportert ut av gruven, forklarer Kjell Thoen i Protan.

Foreløpig brannårsak er ved et ukjent plastmateriale i en container, sier Mats Jansson fra redningstjenesten til Expressen.

Se også SVT sin dekning.

 

 

[img id="1"]

GEOTEKNISK/23. februar 2018

Kalibreringsfri og tilt-kompenserende GNSS

Leica Geosystems har kommet med GS18 T, en kalibreringsfri tilt-kompenserende GNSS-antenne som ikke påvirkes av magnetisk forstyrrelser. – Med den nye roveren kommer du til på steder du ikke gjorde før, sier produktsjef Andreas Torsvik i Leica Geosystems AS. Les hele saken

Til toppen