Bra interesse for tunnelutbedring i Rauma

Bra interesse for tunnelutbedring i Rauma

Totalt 10 personer møtte opp da Statens vegvesen inviterte til tilbudskonferanse- og befaring for utbedring av Innfjord- og Måndalstunnelen på europaveg 136 i Rauma kommune.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Både elektroentreprenører og tradisjonelle tunnelentreprenører deltok på befaringen. Det er i tillegg flere leverandører og andre entreprenører som har meldt sin interesse på den offentlige anbudsdatabasen Doffin.

- Vi er fornøyd med at så mange viser interesse for jobben. Det blir spennende å se hvor mange som leverer inn tilbud, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Prosjektleder Halgeir Brudeseth og byggeleder Jon-Trygve Løvik holdt en presentasjon om utbedringsjobben før deltakerne fikk en omvisning i tunnelene som skal utbedres.

Det skal gjøres omfattende arbeider i tunnelene for å oppfylle de strenge kravene vi har til sikkerhet i Norge og Europa. Alt av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal skiftes ut i begge tunnelene. Både Innfjord- og Måndalstunnelen får DAB-dekning, ny vann- og frostsikring, brannventilasjon, gjennomgående betongrekkverk og nye snunisjer. I tillegg får Innfjordtunnelen kameraovervåkning, høyttalere, og sammenhengende ledelys.

Hjelviktunnelen er under 500m og er ikke omfattet av Tunnelsikkerhetsforskriften, men det vil likevel bli utført vedlikeholdsarbeid i form av utskifting av gamle elektrotekniske installasjoner

Fristen for å levere inn tilbud er 1.juni.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen