Begynt med oppgradering av Tromsøysundtunnelen

Begynt med oppgradering av Tromsøysundtunnelen

Full trøkk i arbeidet med oppgradering av Tromsøysundtunnelen.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi har tatt ned alt av kabelbruer i taket av tunnelen og startet med montering av ny kabelbru fra Tomasjordsida.  Vi har også demontert lys og vifter, og akkurat nå driver vi med demontering av nødlys, SOS-telefoner og brannslukningsutstyr, sier Eirin Blix, prosjektleder for Tromsøysundtunnelen.

[img id="1"]

Det går med andre ord i full fart framover med oppgradering av tunnelen. Men det er et omfattende arbeid når vegbanen må graves opp og utstyret demonteres.

- En fjerdedel av grøftene er gravd opp, og det er lagt ned trekkrør for kablene i grøftene, sier Blix.

- De tekniske rommene i bunnen av tunnelen skal utvides på grunn av økte krav til sikkerhet. Det skal sprenges 6 meter innover for å gi bedre plass til utstyr, avslutter prosjektlederen.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen