Bedre sikkerhet med digitale skiltvogner og infotavler

Bedre sikkerhet med digitale skiltvogner og infotavler

Ser vi slutten på bruk av statiske vegskilt om anleggsarbeid? Med City Service i front blir nå sikkerheten betydelig bedre med programmerbare og ikke minst fleksible info-løsninger langs veiene i Norge.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Bedre sikkerhet både for bilister og ikke minst veiarbeidere har stort fokus hos City Service. Selskapet med hovedsete i Bergen er først ute i Norge med mobile LED infotavler og skiltvogner.

– På kontinentet er slike systemer mye brukt og det er en absolutt fordel med tanke på å kunne formidle informasjon til bilister i «real time», sier Dan Goya, daglig leder i selskapet.

Fordelene med de mobile LED tavlene er mange ifølge Goya.

– Rask responstid og vi kan formidle hvilken som helst budskap. Oppdragsgiver kan fjernstyre skiltvognene/infotavlene via en egen nettportal der brukeren kan endre budskapet på skjermen i løpet av noen sekunder, uten å være tilstede. Dette gjør systemet lett å betjene, og sikkerheten mye bedre. I tillegg ligger hele skiltkartoteket inne i databasen, samt at en raskt kan lage nye animasjoner, forteller han videre.

Har agentur på produktene

Infotavlene utvikles sammen med EBO VAN WEEL, en produsent fra Nederland.

– Sammen med Nederlands største produsent av slikt utstyr, har vi også utviklet skjermer som er montert på pick-up bilene våre. Fordelen med dette er at det forkorter utrykningstiden betraktelig, og kan anvendes overalt. Vi har agentur på disse produktene i Skandinavia.

Selskapet har i dag 15 slike mobile enheter i sving på veiene i Hordaland, Rogaland og Ryfylket.

– Vi har enda 10 stk til i bestilling, forteller Goya.

Mange prosjekter gående til en hver tid

Selskapet som Dan Goya leder har i dag 53 ansatte i Bergen og 11 i Stavanger og opererer i dag i Hordaland, Rogaland og Ryfylket. Det er et allsidig selskap som driver med alt fra trafikk/arbeidssikring; herunder trafikkdirigering, skiltvogner, bufferbiler, ledebiler, utleie av skilt, trafikklys​ og LED informasjonstavler. Arbeid på vei; herunder renhold veiareal, kantklipp, renhold leskur, grøfting, reparasjon rekkverk/autovern.

Med så mange prosjekter gående til en hver tid og nesten 70 ansatte er det viktig å ha et system som sørger for at prosjektene holdes innenfor de rammene som er satt.

– Vi bruker SmartDok til timeregistrering, sier Goya.Det som er fint med SmartDok er at det er veldig lett å bruke. Det har også et fint brukergrensesnitt, og ikke minst hyggelige supportmedarbeidere, sier Dan Goya.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

BOMPENGER/21. mai 2019

Innstramming på bruk av bompenger

Samferdselsminister Jon Georg Dale har nå besluttet at i porteføljestyrte bompengepakker i byområder med byvekstavtaler skal kostnadsøkninger og inntektssvikt håndteres ved å nedskalere eller helt kutte enkelte tiltak i pakken slik at ikke bilistene får økte bompenger. Les hele saken

INTERCITY/20. mai 2019

InterCity-utbygginga på Vestfoldbanen i rute

Regjeringa legg no fram forslag for Stortinget om kostnadsrammer for InterCity-prosjekta Drammen–Kobbervikdalen og Nykirke–Barkåker på Vestfoldbanen. Når Stortinget har fastsett kostnadsrammene, kan dei store byggjearbeida starte opp. Dei to InterCity-prosjekta skal etter planen stå ferdige på midten av 2020-talet. Les hele saken

Til toppen