Avinor kjører Cat på Flesland

Avinor kjører Cat på Flesland

Avinor Bergen Lufthavn Flesland har signert kontrakt med Pon Rental på 3 stk. hjullastere Cat 950M.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Maskinene Avinor har signert på er den helt nye hjullasteren Cat 950M på 20 tonn. 950M er den minste av Cat’s mellomstore hjullastere. Nytt på 950M er at den er utstyrt med Cat’s unike spakstyring som gjør kjøring og håndtering av maskinene mye lettere enn ved bruk av ratt. Systemet har innbygget sikkerhet samt girskift og vendegir integrert i spaken som for øvrig følger maskinen sine bevegelser og gir fører en veldig god følelse med maskinen samtidig som ergonomi og komfort er helt i toppen.  Mye kraft og automatiske sperrer i begge aksler, lock up og ikke minst Steg IV motorer fra Cat uten behov for regenerering gjør maskinen optimal i snørydding der en ikke kan ta pause når det snør.

– Cat 950M er en svært solid maskin og helt riktig for jobben med vintervedlikeholdet av oppstillingsplassene for flyvemaskinene på Flesland Lufthavn, sier Arild Sundal. Sundal er fagansvarlig for plasstjeneste i Avinor Bergen.

Hjullasterne er leid av Pon Rental og utstyret med klappvinge på 6,7meter er fra Gjerstad. Avinor har signert en leiekontrakt som går over tre år, med opsjon på to år.

– Fleksibiliteten Pon Rental tilbyr oss var avgjørende for at vi valgte å signere med dem. Ikke bare er maskinene vi leier flunkende nye, men vi har også muligheten til å bytte de ut med en annen maskin hvis den skulle vise seg å være for stor eller for liten til jobben, sier Sundal.

Avdelingssjef Ove Langøy i Pon Rental er strålende fornøyd med kontraktinngåelsen med Avinor Bergen.

– Vi er veldig glade for å få Avinor Bergen Lufthavn Flesland som helt ny kunde i Pon Rental. Avinor er en stor aktør på markedet som vi i Pon Rental er stolte av å serve, og vi ser veldig frem til samarbeidet, sier Langøy.

Det er sjåfører fra Vassbakk & Stol som skal operere maskinene.

FORNYBAR ENERGI/20. juli 2018

Sporveien åpner for egen strøm ved verkstedene

Microgrid er en åpning mot en ny verden i energiforsyning, der en virksomhet helt eller delvis kan driftes på egenprodusert strøm. Masterstudent Christian Olsen Rendall har undersøkt lønnsomheten i dette ved en installering på Ryen verksted. Les hele saken

JERNBANE/19. juli 2018

Ber Jernbanedirektoratet vurdere forbedringsmuligheter for Kongsvingerbanen

– Kongsvingerbanen spiller en viktig rolle for mange ulike deler av jernbanen nordøst for Oslo. For titusenvis av reisende er den primært en kjærkommen pendlerstrekning for stor-Oslo. Samtidig er den en viktig kobling for jernbanen mellom Norge og Sverige, hvor vi har sett stor trafikkvekst på persontogene mellom Oslo og Stockholm. Også næringslivet setter pris på strekningen, siden godstogene mellom Sør-Norge og Nord-Norge kjører på denne banen på sin tur via Sverige. Denne mangfoldige suksessen gjør at kapasiteten på jernbanestrekningen er i ferd med å bli sprengt. Derfor starter vi nå arbeidet med å se på løsninger for hvordan Kongsvingerbanen kan utvikles for å løse fremtidens transportbehov enda bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen