Atlas Copcos deksel er 10 år

Atlas Copcos deksel er 10 år

Atlas Copco feirer 10-årsjubileum for HardHat, et banebrytende deksel i lineær middelsdensitets-polyetylen (MDPE) for transportable luftkompressorer.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Siden lanseringen har HardHat-dekselet i stor grad erstattet metalldekselet som bransjestandard, og flere tusen enheter er solgt i løpet av det siste tiåret. Med HardHat har Atlas Copco satt en ny standard for transportable kompressorer som oppfyller de tøffe kravene i anleggs- og utleiemarkedene.

[factbox id="1"]

- HardHat handler utelukkende om kunden. Vi spurte oss selv om vi kunne konstruere noe mer robust, estetisk og funksjonelt, kunne vi øke ytelsen og ikke minst, komme under grensen på 750 kg for å oppnå enklere transport, forteller Kris Van Bosstraeten, leder for prosjektdesign i Atlas Copco Portable Energy. - Ved å lytte til våre kunder og investere tid og forskningsressurser i denne nyutviklingen endret vi oppfatningene i markedet og leverte et virkelig nyskapende produkt.

HardHat-materialet passer utmerket for arbeid på bygge- og anleggsplasser og i utleiemarkedene siden kompressoroperasjonene beskyttes så godt mot elementene. Utformingen og det slagbestandige materialet sikrer varig høy ytelse og et pent utseende, slik at gjensalgsverdien holdes høy og kunden oppnår en fremragende total eierskapskostnad (TCO). Takket være bruken av polyetylenplast i stedet for metall er dekselet korrosjonsbestandig, lett, slagfast, miljøvennlig og bedre rustet til å oppfylle de tøffe kravene på arbeidsplassen.

I det siste tiåret har HardHat vunnet flere priser, blant annet den høythengende Red Dot Award for fremragende design på den moderne og robuste enheten – en bekreftelse på den vellykkede forsknings- og utviklingsprosessen som ligger bak.

[img id="1"]

HardHat er konstruert av UN-godkjent og resirkulerbart materiale og krever ingen reservedeler, noe som minimerer miljøpåvirkningen ytterligere. Dekslet er formstøpt som en enkelt overdekkende enhet og lett å demontere fra kompressoren eller generatoren, hvilket sikrer enkel atkomst for innvendig vedlikehold. HardHat tåler både høye og lave temperaturer takket være UV-stabiliteten og plastens langtidsvirkende antioksidasjonsmidler, noe som gjør dekselet velegnet for så godt som alle miljøer.

Atlas Copco har nå utvidet HardHat-løsningen til også andre produkter i sortimentet. I forbindelse med jubileet spør Atlas Copco kunder fra hele verden om å sende inn bilder av sin HardHat i en arbeidssituasjon.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen