Atlas Copcos deksel er 10 år

Atlas Copcos deksel er 10 år

Atlas Copco feirer 10-årsjubileum for HardHat, et banebrytende deksel i lineær middelsdensitets-polyetylen (MDPE) for transportable luftkompressorer.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Siden lanseringen har HardHat-dekselet i stor grad erstattet metalldekselet som bransjestandard, og flere tusen enheter er solgt i løpet av det siste tiåret. Med HardHat har Atlas Copco satt en ny standard for transportable kompressorer som oppfyller de tøffe kravene i anleggs- og utleiemarkedene.

[factbox id="1"]

- HardHat handler utelukkende om kunden. Vi spurte oss selv om vi kunne konstruere noe mer robust, estetisk og funksjonelt, kunne vi øke ytelsen og ikke minst, komme under grensen på 750 kg for å oppnå enklere transport, forteller Kris Van Bosstraeten, leder for prosjektdesign i Atlas Copco Portable Energy. - Ved å lytte til våre kunder og investere tid og forskningsressurser i denne nyutviklingen endret vi oppfatningene i markedet og leverte et virkelig nyskapende produkt.

HardHat-materialet passer utmerket for arbeid på bygge- og anleggsplasser og i utleiemarkedene siden kompressoroperasjonene beskyttes så godt mot elementene. Utformingen og det slagbestandige materialet sikrer varig høy ytelse og et pent utseende, slik at gjensalgsverdien holdes høy og kunden oppnår en fremragende total eierskapskostnad (TCO). Takket være bruken av polyetylenplast i stedet for metall er dekselet korrosjonsbestandig, lett, slagfast, miljøvennlig og bedre rustet til å oppfylle de tøffe kravene på arbeidsplassen.

I det siste tiåret har HardHat vunnet flere priser, blant annet den høythengende Red Dot Award for fremragende design på den moderne og robuste enheten – en bekreftelse på den vellykkede forsknings- og utviklingsprosessen som ligger bak.

[img id="1"]

HardHat er konstruert av UN-godkjent og resirkulerbart materiale og krever ingen reservedeler, noe som minimerer miljøpåvirkningen ytterligere. Dekslet er formstøpt som en enkelt overdekkende enhet og lett å demontere fra kompressoren eller generatoren, hvilket sikrer enkel atkomst for innvendig vedlikehold. HardHat tåler både høye og lave temperaturer takket være UV-stabiliteten og plastens langtidsvirkende antioksidasjonsmidler, noe som gjør dekselet velegnet for så godt som alle miljøer.

Atlas Copco har nå utvidet HardHat-løsningen til også andre produkter i sortimentet. I forbindelse med jubileet spør Atlas Copco kunder fra hele verden om å sende inn bilder av sin HardHat i en arbeidssituasjon.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen