- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen.
- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen. (Bilde: Assemblin)

Assemblin fikk rørkontrakten for jernbanehotellet i Drammen

Assemblin Prosjekt Vest har fått rørkontrakten for Choice-kjedens nye Quality-hotell ved jernbanestasjonen i Drammen. Kontrakten har en verdi på ca. 20 millioner kroner.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Nordic Choice-kjeden stakk våren 2016 av med seieren i kampen om hotellkontrakten på Bane NOR Eiendoms tomt ved Drammen stasjon. I forrige uke fikk Skanska kontrakten som hovedentreprenør for prosjektet, og Assemblins prosjektavdeling i Drammen og Sandefjord er nå tildelt rørkontrakten for det nye Quality-hotellet.

Ferdig i 2019

- Prosjekteringsarbeidet er allerede i gang. Arbeidet med bunnledningen starter rundt mai neste år, og hotellet skal etter planen stå ferdig i oktober av 2019 sier avdelingssjef i Assemblin Prosjekt Vest, Leif Stensrud.

- Dette er et stort og viktig prosjekt i vårt primære virkeområde, som ytterligere styrker oss i en periode med stor aktivitet og god ordrereserve, sier Stensrud.

Størst i Drammen

Det nye hotellet blir på totalt 13.500 kvadratmeter fordelt over 13. etasjer og underliggende kjeller. Med 249 rom og en konferansesal med plass til 500 personer får det Drammens største konferansekapasitet. I tillegg til hotellet, vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte blant annet sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer.

- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen. Det er første byggetrinn i utviklingen av knutepunktet rundt stasjonsområdet og vi er svært glad for at Bane Nor Eiendom gir oss tillit til å realisere dette spennendeprosjektet sammen med dem, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen.

BANE/15. oktober 2018

Bane NOR skiller ut drift og vedlikehold av jernbanen i eget selskap

Bane NOR oppretter et eget aksjeselskap for drift og vedlikehold av jernbanen. I overkant av 1 000 av Bane NORs 4 500 medarbeidere overføres til det nye selskapet. Dette er en del av jernbanereformen og et steg på veien til konkurranseutsetting av drift og vedlikehold. Les hele saken

Til toppen