- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen.
- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen. (Bilde: Assemblin)

Assemblin fikk rørkontrakten for jernbanehotellet i Drammen

Assemblin Prosjekt Vest har fått rørkontrakten for Choice-kjedens nye Quality-hotell ved jernbanestasjonen i Drammen. Kontrakten har en verdi på ca. 20 millioner kroner.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Nordic Choice-kjeden stakk våren 2016 av med seieren i kampen om hotellkontrakten på Bane NOR Eiendoms tomt ved Drammen stasjon. I forrige uke fikk Skanska kontrakten som hovedentreprenør for prosjektet, og Assemblins prosjektavdeling i Drammen og Sandefjord er nå tildelt rørkontrakten for det nye Quality-hotellet.

Ferdig i 2019

- Prosjekteringsarbeidet er allerede i gang. Arbeidet med bunnledningen starter rundt mai neste år, og hotellet skal etter planen stå ferdig i oktober av 2019 sier avdelingssjef i Assemblin Prosjekt Vest, Leif Stensrud.

- Dette er et stort og viktig prosjekt i vårt primære virkeområde, som ytterligere styrker oss i en periode med stor aktivitet og god ordrereserve, sier Stensrud.

Størst i Drammen

Det nye hotellet blir på totalt 13.500 kvadratmeter fordelt over 13. etasjer og underliggende kjeller. Med 249 rom og en konferansesal med plass til 500 personer får det Drammens største konferansekapasitet. I tillegg til hotellet, vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte blant annet sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer.

- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen. Det er første byggetrinn i utviklingen av knutepunktet rundt stasjonsområdet og vi er svært glad for at Bane Nor Eiendom gir oss tillit til å realisere dette spennendeprosjektet sammen med dem, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen.

FORNYBAR ENERGI/20. juli 2018

Sporveien åpner for egen strøm ved verkstedene

Microgrid er en åpning mot en ny verden i energiforsyning, der en virksomhet helt eller delvis kan driftes på egenprodusert strøm. Masterstudent Christian Olsen Rendall har undersøkt lønnsomheten i dette ved en installering på Ryen verksted. Les hele saken

JERNBANE/19. juli 2018

Ber Jernbanedirektoratet vurdere forbedringsmuligheter for Kongsvingerbanen

– Kongsvingerbanen spiller en viktig rolle for mange ulike deler av jernbanen nordøst for Oslo. For titusenvis av reisende er den primært en kjærkommen pendlerstrekning for stor-Oslo. Samtidig er den en viktig kobling for jernbanen mellom Norge og Sverige, hvor vi har sett stor trafikkvekst på persontogene mellom Oslo og Stockholm. Også næringslivet setter pris på strekningen, siden godstogene mellom Sør-Norge og Nord-Norge kjører på denne banen på sin tur via Sverige. Denne mangfoldige suksessen gjør at kapasiteten på jernbanestrekningen er i ferd med å bli sprengt. Derfor starter vi nå arbeidet med å se på løsninger for hvordan Kongsvingerbanen kan utvikles for å løse fremtidens transportbehov enda bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen