Norconsult i Ålesund arrangerte vellykket seminar om uterom og skoler.
Norconsult i Ålesund arrangerte vellykket seminar om uterom og skoler. (Foto: Jan Kåre Iversen / Norconsult)

Arrangerte vellykket seminar om uterom og skoler

Nylig inviterte avdeling for Plan og samferdsel i Ålesund kunder og samarbeidspartnere til et åpent fagseminar om "Aktive uterom og attraktive skoler".

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Med over 40 kunder, samarbeidspartnere og egne medarbeidere i salen presenterte Norconsult faglige refleksjoner rundt temaene landskapsarkitektur, skoleutvikling, uteområder, arkitektur og samspill som gir attraktive nærmiljø for brukerne.

Oppdrag som gir mening

Avdelingsleder for Plan og samferdsel i Ålesund, Sindre Blindheim, understreker viktigheten av å dele kunnskap og erfaringer med eksisterende og potensielle kunder.

– Hovedfokus for seminaret var landskapsarkitektur og uterom, arkitektur og pedagogisk riktig skolebygging, og ikke minst samspillet mellom fagområder for å skape aktive uterom og attraktive skoler. Med denne arenaen ønsket vi å skape diskusjon, bidra med faglige innspill og problemstillinger, samt formidle våre egne ambisjoner og mål innen fagområdene. For oss er det viktig å jobbe med oppdrag som gir mening. Å ha fokus på gode samarbeid med kunder hvor brukerne er i fokus, gjør at vi klarer å realisere prosjekter som er til det beste for alle, sier Blindheim.

Solide faglige bidrag

Medarbeidere fra Norconsult i Trondheim, Bergen og Ålesund sørget for både å skape diskusjon og bidra med faglige innspill og problemstillinger i løpet av seminaret. Seansen ble åpnet av Siv Sundgot, mens Siri Anette Myklebust delte sine erfaringer fra prosjektet Saunesparken i Ulsteinvik som blant annet har blitt prisbelønnet for beste byrom i 2016.

Landskapsarkitekt Vigdis S. Rishaug holdt foredraget "Jenter og fysisk aktivitet i utemiljøer", og delte betraktninger rundt behovet for tilrettelagte utemiljøer for begge kjønn. Avdelingsleder for skoleplanlegging, Endre Ljones, fokuserte på «De beste læringsarenaene», og debatterte videreutvikling av eksisterende eller bygging av nye skoler, mens Ingvild Yri tok forsamlingen gjennom sine erfaringer fra Norconsults skoleprosjekter med fokus på uteområder. 

Til toppen