–  En uke på veien – og togskinnene – er gull verdt. Jeg gleder meg, sier samferdselsministeren.
– En uke på veien – og togskinnene – er gull verdt. Jeg gleder meg, sier samferdselsministeren. (Foto: Samferdselsdepartementet)

Årets sommerkontor går på skinner og vei

Også denne sommeren legger samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ut på tur i Norge for selv å oppleve samferdselsinfrastrukturen, og for å snakke med både dem som bygger den og dem som bruker den.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

I år skal han innom åtte fylker i løpet av syv dager. Han skal blant annet reise med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen, kjøre Atlanterhavsvegen og Trollstigen og se på veiprosjekter langs riksvei 70, E39, E16, E136 og E134. Batteridrevne ferger og bygging av miljøvennlige skip står også på programmet.

– Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret. Det samme gjelder erfaringen jeg får ved å selv å kjøre på veiene og oppleve togstrekningene som passasjer. Men aller viktigst er det å snakke med folk og høre om reisehverdagen deres. En uke på veien – og togskinnene – er derfor gull verdt. Jeg gleder meg, sier samferdselsministeren.

Reisen

Reisen starter med tog fra Oslo fredag 22. juni. Første stopp er Kongsvinger, og deretter går turen med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen til Åndalsnes.

Neste morgen vil statsråden få en demonstrasjon av brannslukking ved Runehamar testtunnel, før turen går videre til Sunndalsøra og Kristiansund. Hvis vær og tid tillater, vil Solvik-Olsen sykle videre på Atlanterhavsvegen til Bud før dagen avsluttes med befaring av veiprosjekter i Molde.

Neste dag fortsetter med fokus på Nasjonale turistveier. Det blir stopp ved Trollstigen før turen går videre til Geiranger og et møte med havnesjefen for å diskutere tiltak for å redusere utslipp fra skip i verdensarvfjordene. Statsråden får deretter teste batterifergen mellom Anda og Lote og avslutter dagen med besøk til Brødrene Aa i Hyen som.

Det gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret.

- Ketil Solvik-Olsen

Mandag besøker Solvik-Olsen Havila i Fosnavåg, som er blitt tildelt kontrakt for Kystruten og Norges Maritime Kompetansesenter i Ålesund.

Tirsdag deltar samferdselsministeren på et møte med nordiske kolleger i Helsinki, men turen fortsetter fra Bergen onsdag morgen med et besøk til Møllendal der nye former for bildeling er under utprøving. Solvik-Olsen vil deretter se nærmere på E16 Bergen-Voss før resten av dagen er viet et folkemøte på Fedje.

Torsdag vil statsråden kjøre E39 og se nærmere på blant annet utbyggingsprosjektet Svegatjørn-Rådal mellom Os og Bergen. Det er også lagt opp besøk til Fitjar Mekaniske Verksted, som nå bygger Kystverkets nye skip. Derfra går turen med bil til Notodden på E134 før det blir testing av Bratsbergbanen til Skien. Etter planen avsluttes turen i Oslo ved midnattstider.

Presse er velkommen til å delta på alle deler av programmet. Interesserte journalister kan ta kontakt for mer detaljerte tidsangivelser.

Til toppen