Alstom leverer siste toget til Skånetrafiken
(Foto: Carsten Brand)

Alstom leverer siste toget til Skånetrafiken

Alstom har nå med suksess leverert det siste av de 30 ytterligere regionale togene som ble bestilt av Skånetrafiken i starten av 2015. Skånetrafikens flåte av Coradia Nordic-tog, mer kjent som Pågatogene, utgjør nå 99 kjøretøy.

  • Tog
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– Med denne leveringen bekrefter Alstom sin posisjon som Sveriges ledende leverandør av regionale tog. Coradia Nordic-togene har vist seg å være pålitelige og sikre, og Skånetrafiken er nå en av de største kjøretøyseierne i landet i en fortsatt voksende region. Vi er veldig glade over å ha vært deres betrodde partner på denne reisen, sier Rob Whyte, VD Alstom Norden.

– Vi er glade for et bra samarbeid med Alstom som kjøretøysleverandør av de nye Pågatogene. Vi har nå 99 Pågatog og er vel rustet for å møte nye kunder og en forlengelse av Pågatågstrafikken, sier Linda Westman, Salgssjef, Skånetrafiken.

Å reise kollektivt med tog gir et vesentlig mindre miljøutslipp. En reise mellom Malmö og Helsingborg med Skånetrafiken i stedet for bil, vil gi ti ganger mindre karbondioksidutslipp. Man sparer omtrent ca 8,5kg karbondioksid per reise[1].

Coradia Nordic-togene som nå levereres til Skånetrafiken består av fire vogner, er 74 meter lange, og har en kapasitet på opp til 510 passasjerer. Togene kommer til å kjøres med en maksimal hastighet på 160 km/t. Coradia-togene kjennetegnes ved sikkerhet og ytelse. Togene er bygget på Alstoms anlegg i Salzgitter i Tyskland.

Helt siden 2002 har mer enn 270 regionale Coradia-tog blitt solgt i Sverige, inklusive SL, Norrtog, Västtrafik og Östgötatrafikken. Totalt har mer enn 3000 regionaltog blitt solgt i Europa, og idag anvendes de i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spania, Sverige og Storbritannia.

Til toppen