Alstom leverer høyhastighetstog til sveitsiske SBB

Alstom leverer høyhastighetstog til sveitsiske SBB

Alstom leverer ytterligere fire Pendolino høyhastighetstog til sveitsiske SBB.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Alstom har blitt tildelt en kontrakt verdt ca. EURO 115 millioner av SBB, den sveitsiske føderale jernbaneoperatør, for levering av ytterligere fire Pendolino høyhastighetstog. De to første togene vil bli levert i 2016 og de andre to i 2017.

[factbox id="1"]

Med Alstoms signalsystem Atlas møter togene de nye europeiske standarder for interoperabilitet, og kan kjøres på ruter mellom Italia og Sveits og dermed håndtere den økende antall passasjerer på disse rutene.

Pendolino som leveres til SBB er sammensatt av syv vogner som kan ta opp til 430 passasjerer. Toget har en topp-hastighet på 250 km/t og byr på god tilgjengelighet, bred midtgang og korridorer, leselys og strømuttak ved setene, samt store panorama-vinduer.

Toget er designet for å være mest mulig miljøvennlig hvor 95% av toget kan resirkuleres. I tillegg er toget utstyrt med et elektrisk bremsesystem som reduserer energiforbruket med nesten 10%.

[youtube id="S88UOHI5ADA"]

GEOTEKNISK/23. februar 2018

Kalibreringsfri og tilt-kompenserende GNSS

Leica Geosystems har kommet med GS18 T, en kalibreringsfri tilt-kompenserende GNSS-antenne som ikke påvirkes av magnetisk forstyrrelser. – Med den nye roveren kommer du til på steder du ikke gjorde før, sier produktsjef Andreas Torsvik i Leica Geosystems AS. Les hele saken

Til toppen