Alstom leverer høyhastighetstog til sveitsiske SBB

Alstom leverer høyhastighetstog til sveitsiske SBB

Alstom leverer ytterligere fire Pendolino høyhastighetstog til sveitsiske SBB.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Alstom har blitt tildelt en kontrakt verdt ca. EURO 115 millioner av SBB, den sveitsiske føderale jernbaneoperatør, for levering av ytterligere fire Pendolino høyhastighetstog. De to første togene vil bli levert i 2016 og de andre to i 2017.

[factbox id="1"]

Med Alstoms signalsystem Atlas møter togene de nye europeiske standarder for interoperabilitet, og kan kjøres på ruter mellom Italia og Sveits og dermed håndtere den økende antall passasjerer på disse rutene.

Pendolino som leveres til SBB er sammensatt av syv vogner som kan ta opp til 430 passasjerer. Toget har en topp-hastighet på 250 km/t og byr på god tilgjengelighet, bred midtgang og korridorer, leselys og strømuttak ved setene, samt store panorama-vinduer.

Toget er designet for å være mest mulig miljøvennlig hvor 95% av toget kan resirkuleres. I tillegg er toget utstyrt med et elektrisk bremsesystem som reduserer energiforbruket med nesten 10%.

[youtube id="S88UOHI5ADA"]

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen