Alstom Citadis debuterer i Kina

Alstom Citadis debuterer i Kina

Med over 1900 trikker solgt til mer enn 49 byer verden over, er Alstoms Citadis for global trikkestandard å regne på markedet. Nå utvider Alstom ytterligere, og en ny kontrakt betyr debut for Alstom og Citadis i Kina.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Alstom vant nylig en kontrakt på EUR 72 millioner for leveranse av 30 Citadis-trikker til Songjijang, et av forstedsdistriktene i Shanghai i Kina. Kontrakten betyr at Alstom's Citadis-trikk får sin debut i Kina, hvor de aldri tidligere har levert sin teknologi. Trikkene er også de første i Songjijang-distriktiet.

Kontrakten innebærer et joint venture mellom Alstom og Shanghai Rail Traffic Equipment Development (SRTED), med navn Shanghai Alstom Transport (SATCO). Ifølge planen skal de to trikkelinjene, som dekker rundt 31 kilometer, være ferdig og i full aktivitet innen 2017. Totalt vil rundt 173 000 personer fraktes over de to linjene daglig. Innen 2020 skal linjene utvides til å omfatte seks linjer, med dekning på rundt 800 kilometer.

- Alstom skal bistå inn i dette ambisiøse trikkeprosjektet med sin erfaring fra prosjekter i hele verden, og med ekspertise innen trikketeknologi, sa administrerende direktør for Alstom Transport i Kina, Fang Ling.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen