AF Gruppen bygger ny helikopterbase på Sola

AF Gruppen bygger ny helikopterbase på Sola

AF Gruppen er av Forsvarsbygg innstilt som entreprenør for bygging av ny helikopterbase på Sola.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Avtalen omfatter bygging av nytt hangarbygg og administrasjonsbygg for 330 skvadronen på Sola. Prosjektet omfatter også utomhusanlegg på land- og flyside. Tiltakene på landsiden omfatter i hovedsak tilførselsvei og parkeringsareal, mens det på flysiden etableres tre oppstillingsplasser for helikoptre og ny taxevei til nytt fuel-anlegg. I alt skal det bygges ca. 6 000 m2 BTA nybygg og etableres rundt 15 000 m2 utomhus anlegg.

Avtalen er en totalentreprise og har en verdi på MNOK 107 ekskl. mva. Arbeidene starter i oktober og byggetiden er ca. 1 år.

- Dette er et viktig og spennende oppdrag for vår byggvirksomhet i Rogaland. Vi er svært fornøyde med at Forsvarsbygg har valgt AF som entreprenør til dette prosjektet, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen