ABB hurtiglader Volvos elhybridbusser

ABB hurtiglader Volvos elhybridbusser

Elleve nye busser fra Volvo skal kjøre i en ny utslippsfri sone i sentrum av byen Namur i Belgia fra slutten av 2016.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

ABB skal i samarbeid med Volvo Bussar levere teknologien for automatisk hurtiglading av elhybridbussene som skal gå i rutetrafikk i Namur i Belgia. ABBs kontrakt inkluderer også elektriske tavler og en serviceavtale for utstyret. Prosjektet er det andre med Volvo Bussar. I løpet av året vil fire hurtigladere fra ABB også gi strøm til seks elhybridbusser som skal brukes i Luxemburg.

[factbox id="1"]

- Over hele verden øker investeringene i utslippsfrie trafikksystemer for å redusere køer og forbedre byluften. Å kombinere vår teknologi for elektrisk mobilitet med en samarbeidspartner som Volvo Bussar er en del av vår Next Level-strategi. Vårt mål er å bidra til å forbedre kvaliteten for reisende og redusere kostnadene for operatørene, sier Lars-Fredrik Mathiesen, leder for divisjon Discrete Automation and Motion i ABB i Norge.

I stedet for å kjøre bussene til et depot for å koble dem til individuelle ladere vil de hurtiglades på noen minutter ved endeholdeplassene. Dermed kan bussene ha en mindre og lettere batteripakke som øker passasjerkapasiteten. Dessuten kan bussene kjøre flere ruter ettersom ladingen går så raskt.

- Elbusser er en kostnadseffektiv løsning for å redusere problemet med dårlig luftkvalitet og støy i byene. ABB og Volvo har sammen et komplett og konkurransekraftig tilbud til byer over hele verden som vil gjøre kollektivtrafikken bærekraftig, sier Håkan Agnevall, direktør i Volvo Bussar.

ABBs teknologi for hurtiglading omfatter skybasert fjernovervåking og styring samt programvareoppgradering via internett, hvilket garanterer rask responstid og høy tilgjengelighet. Med over 3000 online hurtigladere globalt, hvorav over 150 i Norge, er ABBs oppkoblingsløsninger bransjeledende når det kommer til driftstid.

JERNBANE/19. juli 2018

Ber Jernbanedirektoratet vurdere forbedringsmuligheter for Kongsvingerbanen

– Kongsvingerbanen spiller en viktig rolle for mange ulike deler av jernbanen nordøst for Oslo. For titusenvis av reisende er den primært en kjærkommen pendlerstrekning for stor-Oslo. Samtidig er den en viktig kobling for jernbanen mellom Norge og Sverige, hvor vi har sett stor trafikkvekst på persontogene mellom Oslo og Stockholm. Også næringslivet setter pris på strekningen, siden godstogene mellom Sør-Norge og Nord-Norge kjører på denne banen på sin tur via Sverige. Denne mangfoldige suksessen gjør at kapasiteten på jernbanestrekningen er i ferd med å bli sprengt. Derfor starter vi nå arbeidet med å se på løsninger for hvordan Kongsvingerbanen kan utvikles for å løse fremtidens transportbehov enda bedre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen