12 vil bygge E134

I august 2019 skal fire kilometer ny veg stå ferdig fra Moskeid i Morgedal til Mostøyl. Interessen for å bygge ny E134 fra Morgedal til Mostøyl er svært stor. Tolv entreprenører konkurrerer om kontrakten.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

[factbox id="1"]

Med en fire kilometer ny veg blir enda flere av de største utfordringene langs E134 utbedret. Libergbakken er en av disse. Her vil stigningen bli jevnet ut samtidig som flere svinger rettes ut.

Hyggelig

- Vi synes det er svært hyggelig at så mange som 12 entreprenører ønsker å bygge vegen, sier byggeleder Dag Rune Kvålen og prosjekteringsleder Helene Noraberg.

Konvoluttene med de tolv tilbudene ble åpnet på regionvegkontoret i Arendal torsdag ettermiddag. Nå starter et omfattende arbeid med å gå igjennom samtlige tilbud. Dette arbeidet består blant annet i kontrollregning og sjekk av samtlige entreprenører om de tilfredsstiller kvalifiseringskravene gitt i konkurransegrunnlaget.

Starter til vår

- Dette er et omfattende arbeid som vil ta noen uker, opplyser byggeleder Kvålen.

Det er ikke bestemt dato for start av anlegget, men det vil være i gang i løpet av våren.

Det rimeligste tilbudet er i underkant av 60 millioner kroner, mens det høyeste er 122 millioner kroner. Flere av entreprenørene som har lagt inn tilbud, er firmaer som er basert i Vest-Telemark.

Til toppen