100.000 salgsmeldinger på vegvesen.no

100.000 salgsmeldinger på vegvesen.no

Etter at Statens vegvesen lanserte salgsmelding via vegvesen.no har nå 100.000 kjøretøy skiftet eier digitalt.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Det var i april i fjor at Vegvesenet lanserte salgsmelding på nett, som gjorde at du kunne levere salgsmeldingen enkelt og greit via Din side på vegvesen.no.

100.000 salgsmeldinger har nå gått digitalt - 50 000 av dem i løpet av første halvår i år.

[factbox id="1"]

– Det er gledelig at så mange nå har benyttet seg at tjenesten vår. Vi ser at bruken er økende, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

– Salgsmelding på nett er en sikker og god tjeneste for brukerne våre samtidig som det er mer effektivt for oss. Dette er jo snakk om flere tusen salgsmeldinger vi ellers hadde måttet behandle manuelt.

Mer på gang

I dag er det bare private kjøretøyeiere som kan bruke tjenesten, men den blir utvidet til å også gjelde bedrifter fra høsten.

– Vi jobber stadig med å gjøre tjenesten bedre, og er i gang med å teste den hos noen pilotbedrifter nå. Etter hvert vil vi også få en betalingsløsning slik at du kan betale omregistreringsavgiften direkte i tjenesten istedenfor via nettbanken din slik som i dag. Da vil vi ha en tjeneste som er enda enklere, raskere og mer helhetlig enn den vi har i dag, sier Øwre.

vegvesen.no/dinside kan du også se oversikt over kjøretøyene du eier, melde tapt vognkort, sende søknad om førerkort og se hvilke førerettigheter du har.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

Til toppen