100.000 salgsmeldinger på vegvesen.no

100.000 salgsmeldinger på vegvesen.no

Etter at Statens vegvesen lanserte salgsmelding via vegvesen.no har nå 100.000 kjøretøy skiftet eier digitalt.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Det var i april i fjor at Vegvesenet lanserte salgsmelding på nett, som gjorde at du kunne levere salgsmeldingen enkelt og greit via Din side på vegvesen.no.

100.000 salgsmeldinger har nå gått digitalt - 50 000 av dem i løpet av første halvår i år.

[factbox id="1"]

– Det er gledelig at så mange nå har benyttet seg at tjenesten vår. Vi ser at bruken er økende, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

– Salgsmelding på nett er en sikker og god tjeneste for brukerne våre samtidig som det er mer effektivt for oss. Dette er jo snakk om flere tusen salgsmeldinger vi ellers hadde måttet behandle manuelt.

Mer på gang

I dag er det bare private kjøretøyeiere som kan bruke tjenesten, men den blir utvidet til å også gjelde bedrifter fra høsten.

– Vi jobber stadig med å gjøre tjenesten bedre, og er i gang med å teste den hos noen pilotbedrifter nå. Etter hvert vil vi også få en betalingsløsning slik at du kan betale omregistreringsavgiften direkte i tjenesten istedenfor via nettbanken din slik som i dag. Da vil vi ha en tjeneste som er enda enklere, raskere og mer helhetlig enn den vi har i dag, sier Øwre.

vegvesen.no/dinside kan du også se oversikt over kjøretøyene du eier, melde tapt vognkort, sende søknad om førerkort og se hvilke førerettigheter du har.

HAVBRUK/19. februar 2018

Norge trenger Ocean Space Centre

Sintef Ocean har en i samarbeid med kunnskapsmiljøer og industrielle aktører utredet hvilke krav til fremtidig infrastruktur som må innfris for at Norge beholder posisjonen som internasjonalt ledende innen havromsteknologi. Målet er å etablerefremtidens marintekniske kunnskapssenter i Trondheim. Les hele saken

Til toppen