BetonmastHæhre Anlegg AS bruker HeatWorks væskebårne teknologi til betongarbeid i flere av sine prosjekter - med svært god erfaring.
Ved 5+ grader er det regler for herdetiltak ved betongarbeid. Det er ønskelig, og et stort fokus i bransjen, at det blir større aksept for å legge rør i betongen. Dette for å kunne gjøre herdetiltak på en mer miljø- og kostnadseffektiv måte.
Bruker man væskebåren herdeteknologi er det mulig å sikre riktig temperatur for herding av betong i kaldt klima, uansett utetemperatur.
Helt genialt
Det erfarer BetonmastHæhre Anlegg AS som bruker væskebåren teknologi til tining av snø og is, frostsikring samt forvarming av forskaling.
– Det å kunne bruke teknologien i flere deler av prosessen ved betongarbeid drar vi store fordeler av, sier driftsleder Ørjan Hov. Han skryter av at metoden fungerer veldig bra, spesielt oppvarming av kontaktflate er helt genialt.
Eksempelvis støpes HeatWork-rør i konstruksjon. Rørene kobles til HeatWork-maskinen, og pumpen på maskinen fyller og lufter ut rørene med HeatWorks varmetransporterende væske (VTV).
Sparer enormt
Ved litt planlegging kan man spare mye, sier driftsleder Ørjan Hov, som bruker teknologien på flere av sine prosjekter. Det er også et faktum at man sparer enormt på dieselforbruk. Sammenlignet på et gitt areal bruker man 20L diesel med HeatWork kontra 200L ved bruk av tradisjonell kokoverk. Det er hele 90% besparelse.
Det er både økonomisk og miljømessig svært gunstig, da utslippene reduseres tilsvarende. I tillegg sikrer man riktig kvalitet og fremdrift i prosjektet.
BetonmastHæhre Anlegg AS bruker også herdeteknologien til forvarming av portalforskalingen tunnelarbeid, samt til frostsikring av fersk betong. Oppvarmingen foregår da både med CliWi-luftvarmere og innstøpte rør i fundament. Væsketemperaturen fra maskinen er justerbar, dermed kan man tilføre kontrollert temperatur direkte i betongen.