Tom Kalsås, statssekretær i Samferdselsdepartementet (Ap) og Ove Myrvåg, assisterende vegdirektør Statens vegvesen fikk gleden av å åpne to nye 90-soner på E6 mellom Grong og Mosjøen 100 år etter at vegen første gang ble åpnet. På E6 Helgeland er talerstolen altid W 1771 - Dodge 1937 modell, eid og utlånt av Bjørn Magnar Hågensen fra mo i Rana. Foto: Knut Haarvik/Statens vegvesen
Publisert: 22.10.2024 

Avgjørende veiåpning gjenskapt på Helgeland

100 år etter at Nord-Norge fikk veiforbindelse til resten av landet gjenskapte Vegvesenet den historiske åpningen på Helgeland.

Fredag 18. oktober fikk statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Kalsås (Ap), og assisterende vegdirektør Statens vegvesen, Ove Myrvåg gleden av å åpne to nye vegprosjekt, med bare en times mellomrom. Først 12 kilometer 90-sone E6 mellom Fjerdingen og Grøndalselv og så 10 kilometer ny E6 mellom Trøndelag grense og Lille Majavatn. Også den tilrettelagt for 90 km/t.

– Det er både morsomt og ærefult å få åpne to så flotte veiprosjekt i jubileumsåret for veistrekningen som knytte Nord-Norge til resten av landets veinett. Trygge og raske veier med god fremkommelighet i et så langt land som Norge er fortsatt helt avgjørende for å skape utvikling, verdier og arbeidsplasser, sier Kalsås.

Etter snorklipping og jubel gikk turen til Majavatn Grendehus for å feire. For 100 år siden, i 1924, samlet en fornøyd forsamling seg rundt et trebord i akkurat i dette området på Helgeland, for å feire at riksvei 50 fra Grong til Mosjøen var åpnet. Før mat og festtaler ble øyeblikket gjenskapt med dagens politikere, entreprenører og vegvesenets folk rundt et liknende bord.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur