Avdelingsdirektør

Email
Kopier link
Del med

Samfunnsoppdraget vårt er å sørge for at alle som ferdes på veiene våre kommer trygt og effektiv frem - på en bærekraftig måte. Et så viktig oppdrag gir tilsvarende store utfordringer å løse. Våre oppgaver handler om å skape verdi ut av enorme datamengder i alle former og fasonger, fra flere dataøkosystem og for ulike aktører i samfunnet.

Som avdelingsdirektør Innsikt, analyse og virksomhetsdata i Statens vegvesen har du ansvaret for at etatens datastrategi kommer ut av PowerPoint-presentasjoner og inn i arbeidshverdagen der den gjør mest nytte for seg. Innsikt, analyse og virksomhetsdata er først og fremst en leveranseavdeling og består av flere analyseteam innen DataOps, Data Science og Business Intelligence.
Du blir en del av enhetens ledergruppe og rapporterer til Direktør for Data, Innsikt og Analyse. Stillingen er lagt til Oslo, med arbeidssted i våre nye lokaler på Helsfyr.

Som avdelingsleder vil ditt hovedansvar være:

  • Administrativ ledelse av avdelingen, der du sørger for struktur og orden slik at analytikerne får jobbet godt og effektivt og kan fokusere på det de kan best. Dine oppgaver vil innebærer blant annet målstyring, budsjett, rollebeskrivelser og utvikling av mandat.
  • Å lede fagspesialister og fagledere der du sikrer god rekruttering, strukturert utvikling og godt balansert kompetanse. Du får frem samarbeid, solid og skalerbar arbeidsmetodikk og effektive måter å komme frem til et godt resultat.
  • Å sørge for at vi lykkes som leveranseorganisasjon. Statens vegvesen er en stor virksomhet og det er viktig at vi bruker folka våre der det gir størst uttelling, derfor er hard prioritering og koordinering mellom ulike team, interessenter og initiativer en stor del av jobben. De neste årene skal vi være fødselshjelper for flere distribuerte datadomeneteam ute i divisjonene og lede jobben med å sette data i arbeid for å nå etatens 2030-mål.

Kompetanse og erfaring

Vi ser for oss at du har vært tett på faget tidligere, der du har direkte erfaring med ett eller helst flere områder innen analyse: business intelligence, data science, data engineering og/eller produktanalyse.

Du har ledererfaring og kan vise til gode resultater der din ledelse har bidratt til å styrke fellesskapet og sikret måloppnåelse. Vi vil se det som en fordel at du har erfaring fra større organisasjoner med komplekse problemstillinger

Du må kunne vise til erfaring med:

  • Personalansvar og ledelse av ledere
  • Analyse og datadrevet arbeid
  • Endringsledelse

Du har bachelor eller master fra universitet eller høgskole innen relevante fagområder. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning. Hvis du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må du legge ved en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (https://hkdir.no/).

Du har sterk norsk språkkompetanse, språknivå B2 eller bedre, både muntlig og skriftlig.

Stillingen forutsetter at du har sikkerhetsklarering eller at dette kan gis.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er lidenskapelig opptatt av at data og innsikt skal brukes og gjøre nytte for seg, med evne til å lede og inspirere avdelingen din frem til gode resultater. Du kommuniserer godt og er en tydelig og trygg som leder, der du rydder opp i hindringer, håndterer konflikter godt og bringer struktur og oversikt. Din gjennomføringsevne sikrer leveranse på tid, kvalitet og kostnad. I tillegg er du strategisk sterk og evner å styrke tverrfaglig samarbeidet og bidrar til etatens overordnede mål og samfunnsansvar.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du vil kunne påvirke samfunnsutviklingen og bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Du får spennende oppgaver med stort ansvar. Du vil tilhøre et sterkt team, men får også et stort selvstendig ansvar og frihet. Her vil du kunne utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Du vil ha store muligheter til å forme din egen arbeidshverdag og du får jobbe med å utvikle organisasjonen og ny teknologi på området.

I tillegg til svært spennende arbeidsoppgaver får du:

  • En kontinuerlig videreutvikling av kompetansen som en naturlig del av hverdagen
  • Godt arbeidsmiljø i nytt, universelt utformet kontorbygg på Helsfyr
  • Fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • Mulighet for en time trening i arbeidstiden hver uke, eller treningsstøtte til andre aktiviteter
  • God pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse
    Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden
Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling
Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i henhold til positiv særbehandling, må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om dette på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig
Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt vår samarbeidspartner på rekruttering seniorrådgiver Torill Eidsheim i Jefferson Wells, mobil: 993 25 710 eller direktør Data, innsikt og analyse Line Victoria Nilsen, mobil: 410 40 571
Søk stillingen på http://www.vegvesen.no/jobb innen10. november 2024.

Arbeidssted
Søknadsfrist
10.11.2024
Bransje
Stillingstype
Arbeidsgiver
Statens Vegvesen
Kontaktperson
Line Victoria Nilsen
Direktør Data, innsikt og analyse
Telefon
410 40 571
Send søknad

Flere Stillinger