Stikkrennen som skal skiftes ut. Foto: Statens vegvesen
Publisert: 01.10.2024 

Skifter ut stikkrenne på rv. 25 ved Kjernmolia i Søre Osen i Trysil

Etter uværets herjinger for tre uker siden skiftes det ut en stikkrenne på riksvei 25 ved Kjernmolia i Søre Osen i Trysil kommune. Arbeidene starter torsdag.

Det er mål om å bli ferdig med arbeidene rundt månedsskiftet oktober–november.

Stikkrennen er delvis kollapset

Det etableres egen omkjøringsvei knyttet til arbeidene, da det ikke er alternativ omkjøring. Farten på den 180 meter lange omkjøringsveien som skal etableres og anleggsområdet blir 50 kilometer per time. Omkjøringsveien er godkjent for modulvogntog.

Dagens stikkrenne i stål er delvis kollapset. Det gamle stålrøret erstattes med nytt betongrør med en diameter på 160 centimeter. Stikkrennen ligger fra 5,5 meter til 8 meter under veibanen, så det er store masser som må fjernes. Den største jobben er likevel å få etablert omkjøringsveien, som er kritisk viktig knyttet til manglende omkjøringsmuligheter. Arbeidene utføres av entreprenør John Galten AS.

Stikkrennen på riksvei 25 som ligger ved Kjernmolia i Søre Osen er cirka midt mellom Elverum og Trysil. I og med det er setning i veien som resultat av den delvis kollapsede stikkrennen er veien humpet og farten har vært nedsatt siden uværets herjinger.

Stikkrenner er viktig for fremkommeligheten

En stikkrenne er en konstruksjon som leder vann under en vei, jernbane, sti eller en annen type anlagt struktur. Funksjonen til en stikkrenne er å forhindre opphopning av vann, som kan føre til erosjon, oversvømmelser eller skade på infrastrukturen. Riktig dimensjonering og vedlikehold av stikkrenner er viktig for å sikre at de fungerer effektivt over tid.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur