Nautå bru på E10 ved flyplassen i Evenes trenger utbedring. Foto: Statens vegvesen
Publisert: 28.08.2024 

Statens vegvesen setter ned fartsgrensen ved flyplass-krysset i Evenes

Statens vegvesen skal gjøre utbedringer av skader på rekkverket på E10 Nautå bru like ved Harstad/Narvik lufthavn. Frem til bruen er utbedret, vil fartsgrensen i området være 50 km/t.

Bruen ble bygget i 1961, og rekkverket er etter datidens standard. En rutinemessig inspeksjon avdekket at rekkverket er i dårlig stand, og må skiftes ut. Når rekkverket oppgraderes må også kantdragerne skiftes. Dette betyr at det er behov for noe prosjekteringsarbeid i forkant, og planen er å starte selve utbedringsarbeidet neste år.

Midlertidig 50-sone

For å ivareta sikkerheten frem til de nye rekkverkene er plass, blir det nedsatt fartsgrensen i området. Når farten settes ned reduseres risikoen for trafikkuhell, og konsekvensene begrenses hvis det skulle skje uhell.

Endringen i fartsgrense skjer en gang i løpet av september, fra de nye skiltene er på plass.

Fartsgrensen på den vel 500 meter lange strekningen gjennom krysset og til næringsområdet vil være midlertidig satt ned 50 km/t frem til utbedringsarbeidene er ferdige. Ordinær fartsgrense på stedet er 70 km/t.

Ny vurdering av fartsgrense

Evenes kommune har søkt Statens vegvesen om at om fartsgrensen settes ned til 50 km/t på permanent basis, for å legge bedre til rette for fotgjengerne på strekningen mellom flyplassen og avkjøringen til næringsområdet med hotell og bensinstasjon.

– Når vi er ferdige med å utbedre bruen, vil det bli gjort en ny vurdering av fartsgrensen på strekningen. Da vil vi også vite mer om når det kan bli aktuelt å starte byggingen av en ny løsning for flyplasskrysset, sier avdelingsdirektør Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen.

Prioritert i NTP

I Nasjonal transportplan 2025–2037 som Stortinget har behandlet nylig, er utbedring av E10 Evenes flyplasskryss med tilhørende vegsystem prioritert i første seksårsperiode.

Tidspunkt for en større omlegging av krysset er avhengig av når Stortinget bevilger penger.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur