Stort anleggsoppdrag for Borås Energi

Av: Pressemelding | Publisert: 26. Apr 2016 | Kategori: Infrastruktur

Stort anleggsoppdrag for Borås Energi

Veidekkes regionssjef Peter Svenningsson (t.v.) skriver kontrakt med VD Gunnar Peters i Borås Energi / Foto: Veidekke

Veidekke har fått i oppdrag av Borås Energi å bygge blant annet overføringsledninger til et nytt energiverk syd for Borås i sørvestre Sverige.

Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt omlag 400 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Veidekke skal bygge et nytt energiverk, et renseanlegg samt et tilbygg og tilpasning av eksisterende biogassanlegg. I tillegg skal Veidekke utføre grunnarbeider og legge overføringsledninger for avløpsvann, drikkevann og fjernvarme. Prosjektet bygges i tilknytning til avfallsanlegget på Sobacken, syv kilometer sør for Borås.

– Det er med stor tilfredshet at vi får gjennomføre dette prosjektet sammen med Veidekke, en kompetent partner som setter miljø, relasjoner og økonomi aller fremst, sier VD Gunnar Peters i Borås Energi.

– Vi er meget godt fornøyd over å ha vunnet dette prosjektet med de kravene Borås Energi og Miljø stilte angående økonomi, organisasjon og erfaring fra lignende store og kompliserte prosjekter. Dette er et samspillsprosjekt, noe vi brenner sterkt for siden det stiller høye krav til involvering av alle parter i prosjektet, sier regionssjef Peter Svenningsson i Veidekke Anläggning.

Prosjekteringsarbeidet starter omgående, og hele prosjektet beregnes å stå ferdig sommeren 2018.