Norwegian med milliontap etter streik

Publisert: 10. Apr 2015 | Kategori: Flyplass

Norwegian med milliontap etter streik

Foto: Norwegian

Flyselskapet Norwegian forteller om effektene av pilotstreiken tidligere i år. De melder nå et samlet tap på omkring 350 millioner kroner.

Kampanjer vil ikke kompensere

Om Norwegian

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året.

Kansellerte flyvninger resulterte i et tap på 120 millioner kroner, mens regningen på oppvartning av strandede passasjerer kom på 110 millioner. Inntektsbortfallet i form av tapte bestillinger fremover er beregnet til 120 millioner kroner. Dermed kommer streikeregningen på om lag 350 millioner kroner.

– Dette er tap og inntektsbortfall vi må leve med, sier administrerende direktør i Norwegian Bjørn Kjos i en pressemelding.

Antall passasjerer ble redusert med 4 prosent sammenlignet med mars 2014. Norwegian forventer også negative effekter av pilotstreiken for april.

Til tross for dette melder de at billettrafikken har tatt seg opp, trolig på bakgrunn av omfattende kampanjer i etterkant av streiken. Gode bestillingstall utover våren vil likevel ikke kunne kompensere for tapet etter streiken.

– Hadde vi ikke hatt en så stor kundemasse og mange hardtarbeidende medarbeidere også utenfor Skandinavia ville situasjonen vært enda vanskeligere, avslutter Kjos i pressemeldingen.