Nordic tegner ny flyplass i Mo i Rana

Av: Pressemelding | Publisert: 6. Mar 2015 | Kategori: Flyplass

Nordic tegner ny flyplass i Mo i Rana

Foto: Nordic

Avinor har tildelt Nordic — Office of Architecture oppdraget å designe nytt terminalbygg, tårn og servicefunksjoner ved en helt ny flyplass i Mo i Rana. Nordic har med seg Haptic arkitekter på laget i prosjekteringen, og oppdraget kommer i etterkant av en mulighetsstudie teamet utførte i 2010.

Om selskapene

Nordic — Office of Architecture er et av Skandinavias ledende arkitektkontorer, basert på kvalitetsbevisst design og arkitektur, avansert bruk av informasjonsteknologi og profesjonell gjennomføring av prosjekter. Nordic har i dag 130 ansatte på kontorer i Oslo, London og København. Miljøet preges av en stab med internasjonal kulturell og faglig bakgrunn, gjennom medarbeidere fra 21 forskjellige nasjoner.

Haptic har kontorer i London og Oslo, med en samlet stab på rundt 20 personer. Kontoret arbeider innen et bredt spekter av bygningstypologier, som flyplasser, hotell- og konferansefasiliteter, byplanlegging, boligprosjekter, utstillingslokaler, interiør og private boliger. For tiden har Haptic pågående prosjekter i Storbritannia, Norge, Sverige, Danmark, Tyrkia, Tsjekkia og De Arabiske Emirater.

Flyplassen på Helgelandskysten vil føre til bedre vilkår for både bosetning, næringslivsutvikling og ikke minst turisme i regionen. Forprosjektet skal være ferdig i oktober 2015, og vil danne grunnlaget for videre beslutninger om utbygging.

«Dette er en unik mulighet til å skape en flyplass der stedsegen arkitektur sammen med bærekraftige og teknologisk nyskapende løsninger viser vei for fremtidens lufthavnutvikling. Dette er et spennende prosjekt å utvide vår flyplass-portefølje med», sier partner i Nordic, Eskild Andersen.