Avinor satser på en grønnere fremtid

Av: Pressemelding | Publisert: 19. Jan 2016 | Kategori: Flyplass

Avinor satser på en grønnere fremtid

Tårnet på Flesland. Foto: Espen Gees / Flesland

Avinor på Bergen lufthavn, Flesland ble i går medlem av Klimapartnere Hordaland. Sammen skal de kjempe for en grønnere fremtid.

På møtet 14. januar var hovedtemaet transport. Fylkesordfører i Bergen Anne Gine Hestetun, byrådsleder Harald Schjelderup og Bergens næringsråds leder Marit Warncke var blant foredragsholderne, for nye og gamle medlemmer.

Om Klimapartnere

 

Klimapartnere er et nettverk som jobber aktivt med å redusere klimagassutslipp og stimulere til grønn samfunns- og næringsutvikling.

 

Medlemsbedriftene er fra både privat- og offentlig næring.

 

For Bergen lufthavn, Flesland er medlemskapet viktig fordi vi er opptatt av miljø, og å ta samfunnsansvar ved å bidra til lavere utslipp.

Noen av temaene på møtet var bymiljøavtale, byplanlegging, bymiljøavtale, ferjeteknologi, kollektivtransport og bruk og tilgang til biodrivstoff/hydrogen.

Nye medlemmer holdt innlegg om egen bedrift. I tillegg til Avinor signerte også Greenstat og Asko medlemskontrakter i går.

Klimapartner arrangerer en rekke møteserier innen ulike fagfelt hvert år. Hensikten er å sikre et systematisk klimaarbeid som vil aktivisere større deler av virksomhetene i Hordaland, på ulike nivå.

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn, Flesland sier at han ser frem til å bidra til å meisle ut fremtidens grønne utvikling i Hordaland.

–Det er et viktig forum for oss både fordi vi har et sterkt miljøfokus og har tydelige klimamål for vår virksomhet. I tillegg har jeg stor tro på at dette nettverket vil bidra til økt kompetanse, erfaringsutveksling og enda bedre gjennomslagskraft når vi står sammen i arbeidet om å redusere klimagassutslippene, sier Sverdrup.